zondag 22 november 2009

Alpha

Gek eigenlijk…… ze is wel en niet om van te houden…………; ze is wel en niet mooi………..ze is wel en niet aardig. Eigenlijk vind ik haar meestal leuk, aantrekkelijk. Hoe ze ook is. Als ze stellig zegt dat iets wel of niet kan…………..of wel of niet mag. Soms moet ik er een beetje om lachen; soms schrik ik er even van. Ze is eigenlijk een kwetsbaar meisje met af en toe ineens een heel grote mond. En na die grote mond loopt ze ineens hard weg. Vandaag ontmoet ik haar in Verzorgingshuis Eyndeloos op voor haar vreemd terrein.
‘Wat doe jij hier, Anneke?’ Ja, ik werk nu toch voor de hele stad, onder andere voor ons magazine! Ze is er een beetje trots op, dat straalt ze uit.
‘Kan je eens wat schrijven over de alpha-hulpen?’ Ze wil van me horen of er wat interessants te melden is. Nou en of !
‘Mijn vader van 83, is laatst door zo’n alphakut belazerd: ze heeft een week niet gewerkt bij hem…….dat wil zeggen ze is drie keer vier uur niet geweest …..12 uur dus….wat doet die alpha-trut, die vult gewoon haar urenstaatje in voor die drie dagen en naast de uren zet ze per dag …..(drie keer dus) handtekeningen, die godverdomme precies lijken op die van mijn vader…….hoor je me, Anneke, …weet je wat betekent......daar heeft ze dus een flinke tijd op zitten te oefenen, want het is een verdomd moeilijke handtekening. Toen we verder gingen zoeken in die urenstaten bleek dat ze nog meer in die urenstaten had zitten frauderen: tweetjes heeft ze veranderd in drietjes en viertjes heef veranderd in vijfjes. Zo komt die alpha-hulp dus aan lekker wat uurtjes. Maar mijn vader moet er voor dokken en weet je wat ik nu het ergste vind: onze organisatie weet het; houdt die alpha-hulp de hand boven het hoofd; geeft ze zelfs een nieuw contract en stuurt een andere hulpbehoevend persoon zo’n alpha-rat op zijn dak.’ Anneke hoort het relaas onthutst aan…..maar….’ze zijn toch niet allemaal zo, hè Karel?’
‘Gelukkig niet Anneke, de meeste Alpha-meiden zijn puik en werken goed en hard, het zijn helaas weinige rotte peren die de alpha hulp in diskrediet brengen. Deze mensen moeten voor altijd de organisatie uitgeflikkerd worden. Als je kwetsbare mensen beduvelt om er zelf beter van te worden, ben je door en door rot en ongeschikt voor werk in onze organisatie.’
Ze gaat er wat over schrijven en zo te zien met plezier. ‘Maar of het geplaatst gaat worden kan ze niet garanderen…..ons bedrijf hangt de vuile was niet graag buiten………..….maar ik heb nog wel meer informatie nodig van je Karel’
We trekken de agenda’s voor een afspraak…..volgende week donderdag………….bij mij thuis………..ik kook iets lekker&simpel voor ons……. ‘lasagne verte’ vindt ze ook wel wat, Anneke…..ja………., leuke meid……….. energiek…………heeft humor … ….lef……is sociaal……….. geëngageerd ….. kan goed luisteren………ook dat……..maar dat wil toch nog niet zeggen, dat ik me samen met haar als een stelletje op de canapé zie, knietje vrijen…..bolletje strelen…. Ze is voor mij een beetje te kortaf. Onelinerachtig. Oppervlakkig. Onderbouwt uitspraken niet. Zo van:
’Van mij mag de koopzondag worden afgeschaft!’
‘O,’zeg ik,’hoezo’‘Nou gewoon, daarom.’ zegt ze dan. Ga ik dieper op iets in, dan komt zij met een nieuwe oneliner. Sociaal, ja, dat is ze zeker en geëngageerd ook….ik zag haar gisterochtend bijvoorbeeld nog bij de manifestatie ‘AOW-65’.
Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar ik vermoed dat het met haar (na het interview) gelijk neuken zal worden en klaar; wat drinken en naar huis. Zij zal er niet zo van genieten, denk ik.
Wat mij betreft doen we het wat rustiger, graag zelfs: lekker relaxed massage, beetje hier beetje daar……veel liever eigenlijk………..en misschien wordt het dan uiteindelijk toch nog wel neuken maar voor mij hoeft dat niet persé. Eerst effe beffen….dat is ook mogelijk…….ben ik persoonlijk niet zo super in………( zwak tongetje)………………hoeft ook niet vind ik………… maar dat maakt toch niet uit. Het zou me tenslotte niet verbazen als ze wil dat ik hem er even bij haar in hang…..nou ja, dat moet dan maar.
Het belangrijkste is dat er een goed artikel uitrolt….en wat dat betreft kan ik wel op Anneke vertrouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten