maandag 28 februari 2011

Stemmen

Woensdag twee maart verkiezingen voor de Provinciale Staten. Ik ga op de SP stemmen en vandaag maak ik in mijn blog reclame voor die politieke partij. De SP is de enige partij de het hele jaar door, dáár te vinden is, waar mensen strijden of in actie komen voor het behoud van verworvenheden welvaart en rechten. De SP staat voor betaalbare woningen, leefbare woonomgeving, goed en betaalbaar openbaar vervoer, betere jeugdzorg, minder overlast van bedrijven, een gezonde en veilige leefomgeving.


1. De SP wil meer betaalbare woningen: alleen leegstaande kantoorpanden ombouwen is niet voldoende. Bij nieuwbouw moet minimaal 40 procent uit sociale woningbouw bestaan.
2. De SP wil een leefbaar en bereikbaar platteland: meer winkels, behoud van voorzieningen en elk dorp bereikbaar met het openbaar vervoer. Bij gemeentelijke herindelingen wordt inwoners eerst naar hun mening gevraagd.
3. De SP wil dat de provincie stopt met het onzinnige prestigeproject de RijnGouwelijn. In plaats daarvan moet het busvervoer worden uitgebreid en moet er zo snel mogelijk dubbelspoor worden aangelegd tussen Leiden en Utrecht.
4. De SP wil een betere jeugdzorg. De zorg is geen markt en dus wil de SP ook geen marktwerking in de jeugdzorg. Instellingen en hulpverleners moeten zorgen voor de beste hulp en niet concurreren met andere instellingen om de meeste winst.
5. De SP wil de overlast van bedrijven en industrie terugdringen door betere veiligheids- en milieumaatregelen en scherpere controle door de provincie. Omwonenden hebben recht op een gezonde en veilige leefomgeving.


De SP is een bezige partij. Let er maar eens op: het voortouw tot acties van bijvoorbeeld buurtbewoners, werknemers of openbaar vervoerreizigers wordt vaak genomen door SP´ers. Vele acties halen niet of nooit de landelijke of zelfs niet eens de regionale pers. Dat wil beslist niet zeggen, dat daar geen successen worden geboekt. Het zijn vaak kleinschalige acties, waarmee kleine resultaten worden geboekt: ze geven mensen het vertrouwen, dat er wel degelijk politiek succes te boeken is.


Voor kunst en cultuur zijn de komende Provinciale Staten verkiezingen van groot belang: krijgt het huidige rechtse kabinet een meerderheid dan zullen de geplande bezuinigingen keihard gaan inslaan bij deze sector.
Voor jonge artiesten roept dit veel onzekerheid op: als je bijvoorbeeld student bent op een popacademie of conservatorium hoe gaat je toekomst er dan uitzien? Blijven de mogelijkheden bestaan om op te treden, om te oefenen, om je ding te doen als artiest?
Het is nodig dat iedereen weet dat er nog wat gedaan kan worden aan de btw - plannen van het kabinet (van 6% naar 19%) door bijvoorbeeld SP te gaan stemmen op 2 maart .
Musici, muziekgroepen, dansgroepen, theaters, kunstenaars, dichters en minstens zo belangrijk de liefhebbers van al deze kunst en cultuur, iedereen gaat het merken als de bezuinigingen van dit kabinet worden doorgevoerd.

Op gemeentelijk niveau ondersteunt de SP de actie van bezoekers en medewerkers van diergaarde Blijdorp waarvan sommigen als dieren verkleed. De actie is gericht tegen het terugdraaien van een groot deel van de gemeentelijke subsidie aan Blijdorp. De gevolgen laten zich raden: minder banen in de diergaarde en hogere toegangsprijzen.


Ook op gemeentelijk niveau speelt de subsidiekorting op biliotheek en wijkfilialen; het moge duidelijk zijn, dat zo´n bezuiniging een fikse culturele aderlating zal zijn voor de betreffende wijken.
De SP maakt zich er bijvoorbeeld zorgen over dat scholen dan niet meer naar de bieb toegaan met de hele klas maar dat er iemand van de bibliotheek les komt geven op school. Veel scholen zijn hier niet blij mee. Juist het met zijn allen op pad naar de buurtbieb en de sfeer in zo’n bibliotheek heeft iets extra´s en zorgt dat de kinderen alle informatie goed opnemen.

Dit zijn zo maar wat voorbeelden. SP´ers zitten er vaak bij. Niet omdat ze gestuurd worden door de partij maar omdat SP´ers nu eenmaal mensen zijn, die, als het nodig is, samen met collega´s, buurtbewoners etc. in actie zullen komen. Er zullen 2 maart best veel mensen op de SP gaan stemmen; dat kan haast niet anders.
Maar …….. d'r kunnen er best nog een paar bij, hoor! Stem SP.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten