maandag 18 april 2011

Onlust

In de tuin achter de eengezinswoning van de familie Op de Hort in Strijen, is de nog altijd thuis wonende 23 jarige zoon Johan, enigs kind van het gezin,  vaak druk in de weer met de kippen van zijn vader.  Johan heeft, net als zijn vader veel lol in die kleine kakelende meiden; hij helpt zijn vader altijd met veel plezier.  Nu eens raapt hij de eitjes, dan weer vult hij de voeder- en drinkbakjes en vervolgens ruimt hij enkele kadavertjes; doodsoorzaak vaak onbekend. Als het lekker weer is laat Johan de diertjes lekker in de tuin rondscharrelen. Kippengaas voorkomt dat de meisjes naar tuin van de buren glippen.
Tussen Johan en een van die kippen is een bijzondere relatie ontstaan. Als kuikentje al volgde zij Johan waar hij maar ging en hij liet dat ook allemaal gebeuren.  Ook als Johan de eengezinswoning in ging, dan kwam Madonna niet zo gemakkelij………… och ja, natuurlijk……………. dit weet de lezer nog niet: Johan was een fan van Madonna, de popzangeres,  nu nog steeds trouwens en Johan zag, tsja, het is misschien wel een beetje raar, wat overeenkomsten tussen het kippetje en zijn idool Madonna. Johan zei altijd:
‘Moet je nu eens kijken pa, ze heeft net zo’n kontje als Madonna.’ Daarbij lachte hij  wat besmuikt. Ook zijn vader had er stiekem wel plezier in.  Johan zei zoiets meestal vlugvlug als moeder in de keuken bezig was op het toilet zat. Hij wist wel dat zij niet van die praat hield.
Madonna volgt Johan de woning in.  Hij moet haar daar wel een beetje bij helpen want  de drempel van de bijkeuken is een beetje te hoog voor haar.  Madonna is duidelijk opgetogen met de hulp van Johan. Als ze eenmaal op de bijkeukenvloer staat  loopt Madonna  weer vrolijk achter hem aan.   Van de poes of de hond, trekt Madonna zich niks aan. Krijta, de poes krijgt een dikke staart, blaast venijnig,  maar kruipt gauw onder de bank en Vort, de hond, legt zijn voorpoten plat op de vloer, en blaft, met zijn kop vlak boven zijn poten wat dommig tegen haar. Madonna raakt dus niet geïmponeerd en gaat speels op  Vort af. Die blaft nog even en verdwijnt dan aanstellerig jankend de keuken in.
Mijn kleine stoute meisje heeft zojuist wel een poepje op mamma’s dure vloerkleed laten vallen. Met een tissue is de schade gelukkig snel hersteld.  Johan geeft haar wel twee  kleine tikjes op haar kontje:
‘Ja, ze zal dit toch moeten afleren,’ vindt hij.
Hij  wil zijn  maffe kippetje  straks even los laten lopen  in zijn slaapkamer boven; er staat daar ook wat te eten en te drinken voor haar. Vandaag wil hij daar wat fitnessen. Madonna kan nog niet alleen de trap op. Dus draagt Johan  haar met twee handen naar boven; dat doet hij graag:  die veertjes op zijn handen voelen zo fijn, zo lief, zo zacht.
Alsof ze hier al jaren woont, zo loopt Madonna op Johans kamer rond. Hup, springt ze op zijn bed, hop, er weer af. Dan is ze zo ineens weer onder het bed aan het scharrelen. Johan zit echt te genieten. Haar kontje, haar lieve zachte veertjes, haar cloacaatje. In een fractie van een seconde laat Johan zich helemaal gek maken door zijn begeerte. Hij zit op de rand van zijn bed; bij het uittrekken van zijn trainingsbroek, klapt zijn dan al knetterharde plasser meteen fier overeind.  Argeloos springt Madonna op zijn bed. Johan pakt haar lieflijk  op tussen beide handen. 




















Geen opmerkingen:

Een reactie posten