maandag 7 maart 2011

Allesbehalve sexy

Ze zijn al weer een eindje in de zestig Koos en Riek. Hun vijftigjarige bruiloft nadert. Toen Koos haar ontmoette was ze echt een stuk. Slank,   ‘lekker’ kontje, borsten cupje B. Mooi gezichtje en lange zwarte haren. Hij was op slag verliefd op Riek. Zij ook op Koos, want hij was ook een stuk! Onbeschrijfelijk mooi.
Prima mens, Riek: moedig, krachtig, veel doorzettingsvermogen. Intelligent en creatief ook. Een trouwe, zorgzame echtgenote voor Koos Voor haar kinderen gaat ze door het vuur. Riek zit in de gemeenteraad, gekozen met voorkeurstemmen. Een charismatische vrouw.
Koos is trots op haar. Een mooi gezicht heeft ze nog steeds, weliswaar wat getekend door de ouderdom, maar toch! Haar figuurtje is ze kwijt, dat wel! Ze is nu dikker dan ze tijdens haar zwangerschappen was. Hoeveel ze nu weegt? Koos weet het echt niet. In ieder geval veel te zwaar voor het mooie. Jammer, nee, meer dan jammer want Koos vindt haar als ze zo dik is niet aantrekkelijk.
Riek vindt hem trouwens ook niet meer ‘zó’ bijzonder. Zijn prachtige lange blonde haar (opwindend wapperend in de wind) is niet meer. Wat rest is slechts een kale kop met achterop een schuchter kransje haar. Zijn gezicht is doorgroefd met rimpels. Stevig gespierde benen zijn verworden tot dichtbehaarde kromgetrokken witte spillepootjes en tsja .....en met dat lullige beetje schaamhaar…….kan Riek hem allesbehalve sexy vinden.
Daarbij komt dan ook nog eens dat Koos, althans voor haar, een moeilijke man is: grillig, wispelturig, onberekenbaar, driftig, eigenwijs, egoïstisch en veeleisend. Tsja…….. erg veel redenen om warm te lopen voor Koos heeft ze duidelijk niet meer. Nou, vooruit dan hij is wel hulpvaardig, plichtsgetrouw, praktisch en ze kan wel met hem lachen en als Riek ziek is zorg hij voor haar; daar is hij niet te beroerd voor.

Voor iets als seks, loopt Riek niet warm; eigenlijk heeft ze daar nooit warm voor gelopen. Hij daarentegen des te meer.
Zij hoefde ook niet zo nodig met andere mannen. Koos ook liever niet; heel af en toe een andere vrouw, daar doet hij niet moeilijk over. Riek vond dat nooit een probleem:
‘Je doet maar wat je niet laten kunt, jongen!’

Riek oordeelt hard over de seks; enkele van door haar geponeerde stellingen:
‘Seks is eigenlijks drie keer niks.’  
‘Seks wordt zó vreselijk opgeblazen…. en het is he-le-maal niks!’
‘Seks is er eigenlijk alleen voor de voortplanting.’
Dat laatste heeft Riek goed gezien: zonder seks waren hun vijf kinderen er niet geweest.

Riek onderhoudt haar volume met graagte, verve en regelmaat. De ene dag giet ze een pak ‘de Ruijter anijshagel’ leeg boven haar wijd opengesperde mond en de volgende dag een pak ‘de Ruijter hagelslag puur’, de dag er na is het dan weer ''anijshageldag''.
Sinds kort heeft Koos aan de alcohol een leuk maatje. De ene dag een kratje Heineken, de andere dag een kratje Grolsch. Vierentwintig pijpjes bier per dag. Keurig over de dag verdeeld. De eerste als hij opstaat (in plaats van de koffie). De laatste vlak voor het slapen gaan. Soms neemt hij bij het laatste pilsje nog een jonge borrel: een kopstoot. Daar slaapt Koos prima op! Dik wordt hij er niet van. Wel vrolijk. Beetje chaotisch. Maar niet tè. Zonder nare gevolgen ook;  tot op heden.
Heineken, Grolsch  en de Ruijter voeren Koos en Riek elke dag weer tot een spetterend hoogtepunt! Dat dan weer wel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten